Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου «Στέλιος Ιωάννου»

Ένα έργο που δικαίως έχει καταξιωθεί στο κόσμο της παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής, το Κέντρο Πληροφόρησης & Βιβλιοθήκη “Στέλιος Ιωάννου” του Πανεπιστημίου Κύπρου ολοκληρώθηκε με εξαιρετική ομαδικότητα και συνεργασία μεταξύ επιβλεπόντων αρχιτεκτόνων (AJ Philippou Architects) ανάδοχου εργολάβου (J & P Avax) και τεχνικών εφαρμογής της Gizet. 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝικο γραφειο

The Ateliers Jean Nouvel

Ημ/νια εκτελεσησ

2015-2018

συστημα

UniSound by Gizet

Η Ιδέα

Η ιδέα για την εφαρμογή του UniSound είχε, πέραν της ενιαίας αισθητικής, εξαιρετικά αυστηρές τεχνικές απαιτήσεις για την απορρόφηση κραδασμών σε ένα πολυσύχναστο χώρο, όπου η διατήρηση της ησυχίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Διατηρώντας όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας για αντοχή σε φωτιά και για αντιολισθηρότητα, το UniSound έχει περάσει επιτυχώς τους επί τόπου εξειδιεκυμένους εργαστηριακούς ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμού του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εφαρμογή

Η εφαρμογή του UniSound έχει ολοκληρωθεί πάνω από υπερυψωμένο δάπεδο με πρόσβαση και σημεία με μπετόν. Τα σημεία πρόσβασης ολοκληρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της Gizet σε ειδικές κατασκευές εγκιβωτισμού και τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένα ειδικά σημεία του έργου, κατόπιν της ολοκλήρωσης και του πλήρους πολυμερισμού του υλικού. 

Ειδικές Απαιτήσεις

Παρόλο που το UniSound χάρη στην ελαστικότητα του μπορεί να τοποθετηθεί σε χιλιάδες τεραγωνικά μέτρα χωρίς ανάγκη αρμολόγησης, η ιδιαιτερότητα του έργου απαίτησε την ενιαία εφαρμογή του πάνω από το υπερυψωμένο δάπεδο αλλά και από το μπετόν που ήταν ο «σκελετός» του έργου. Επομένως, τοποθετήθηκαν ειδικά T profiles για κάλυψη του κατασκευαστικού αρμού και αρμολόγηση με τερματικά αλουμινίου όπου υπήρχε και κατασκευαστικός αρμού στο υπόστρωμα, εξυπηρετώντας και την ανάγκη εγκιβωτισμού του συστήματος.

Φωτογραφικό Υλικό

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο